top of page

Bezoek Blijdorp bewoners Huize St. Martinus

Onderstaande beleving is geschreven door Koosje een 90 jarige bewoonster van Huize St. Martinus.

Een wensdroom vanuit stichting wensdroom aan de paraplu is in vervulling gegaan voor de bewoners van MARTINUS, dit werd goed gehoord in ZEVENBERGEN! In de maand juli werd dit bericht bekend gemaakt in de activiteiten kalender, daar waren de bewoners wel voor te vinden zo’n uitgaansdag geheel verzorgd! Door de verzorgsters, en CORINE werden de lijsten ingevuld, familieleden konden zich opgeven om hun Vader of Moeder, of echtgenote, aanwezig in Martinus te begeleiden. Ook de vrijwilligers die geregeld bij bewoners zijn konden zich opgeven, wat inderdaad werd gedaan. Met het bekende rolstoelvervoer van GOVERDE uit ZEVENBERGEN werd de afspraak gemaakt. Een hele organisatie om dit alles rond te krijgen! Voor 18 bewoners in rolstoel geduwd door de vrijwilligers en verzorgsters, was het een heel schema voor de organisatie! Doordat de Hoofdstraat geheel veranderd wordt, was de helft van de weg afgesloten, door de buschauffeurs werd het probleem opgelost, om kwart voor elf vertrokken zij, en om half twaalf waren kwamen wij aan in BLIJDORP de bekende dierentuin! Voor de bewoners een tweede keer, of misschien een herinnering vanuit hun jeugd een reisje naar ROTTERDAM?

Iedereen nam bij de ingang zo zijn route, een plattegrond werd aan ons allemaal bij intree uitgereikt. We kwamen eerst terecht bij het zee - aquarium, een grote hoeveelheid van verschillende soorten vis waren er te zien, o.a. ook de haaien , grote schildpadden die zich tegoed deden van vers uitgestrooide blaadjes, de zeer mooie koningspinguïns die we aan de oppervlakte zagen, maar vooral waar te nemen achter het glas! Een grote school kleine visjes bijeen, velerlei soorten snoeken en kreeftdieren, en tussendoor de zeeleeuwen, ontzettend mooi om van dichtbij te kunnen bezichtigen.

Vervolgens waren er de olifanten die werden gevoerd, vanuit hun grote slurf namen zij het voedsel tot zich dat boven hun hoofd kwam te hangen. Er was ook een klein olifantje dat tussen de kudde bleef, geweldig waar te nemen, zoals moeder en kind, zo zorgzaam dat ze zijn! De vlindertuin werd bezocht, grote gekleurde, en kleine vlinders in diverse kleuren vlogen boven onze hoofden. Ook waren van die grote neushoorns te zien, wat een kolossen van dieren zo zwaar, bang om ze tegen te komen in het oerwoud van AZIË en INDIË. De apen hadden veel bekijks, met hun acrobatische toeren sprongen ze van het ene touw naar het andere eind, ook de aapjes hoog in de bomen waren er te zien! Binnen stond er een waarschuwing erbij vermeld, niet filmen, niet in de ogen kijken enz., rustig blijven, alles was echter achter glas!

Ook struisvogels zagen wij, en de pelikanen met van die grote snavels, die rond zwommen en op een eilandje lagen uit te rusten. Ongeveer tegen een uur belanden wij als groepje in het restaurant, iedereen nam een belegd broodje of friet, een kopje koffie of thee of frisdrank. Tegelijk gebruik toiletbezoek, daarbij geholpen door de verzorgsters. Na uitgerust te zijn gingen wij verder. Ook zagen wij de giraffen die met hun lange nek naar ons keken, de zebra’s, zo mooi om te zien, en de paarden in diverse rassen zichtbaar, nijlpaarden en krokodillen teveel om te vertellen. De lepelaars, en de flamingo’s in mooie kleuren uitgedost. Door de sterke begroeide paden was het moeilijk om zittend in de rolstoel alles te zien, de begeleiders vertelden het echter tegen ons. Tegen drie uur werden de bewoners naar de uitgang gereden, gezamenlijk hebben wij een heerlijk ijsje genomen. Er werd nog een groepsfoto gemaakt van ons allemaal, met daarbij toch zeker CORINE!

Even daarna met ons allen naar de parkeerplaats, waar de bus en busjes reeds klaar stonden, alles verliep vlotjes met het inladen. Tegen vier uur vertrokken wij richting MARTINUS, ongeveer kwart voor vijf kwamen wij in Martinus terug. Een flinke bui kwam op het allerlaatste moment op enkele bewoners neer, geen gezeur hierover, want het was droog gebleven, daar hadden we toch voor gebeden! Bij thuiskomst werden wij verrast door onze medebewoners, wij kregen belegde broodjes op gediend, wat werden wij onthaald door de verzorging en medebewoners, benieuwd naar onze belevenissen van een onvergetelijke dag naar de dierentuin BLIJDORP in ROTTERDAM.

Na het eten werd in gebed de HEER onze GOD, bedankt voor de droge dag die we gekregen hadden! Ook veel dank voor de vrijwilligers, de familie, en het personeel van ST.MARTINUS, voor deze onvergetelijke uitgaansdag!!!

Namens de bewoners die genoten hebben van deze dag op woensdag 29 augustus, een wensdroom aan SURPLUS, heel veel dank dat hij in vervulling is gegaan!!! Namens de bewoners die mee gingen,

KOOSJE

Stichting Wensdroom Moerdijk

Generaal Allenweg 5 
4761 PW Zevenbergen

Tel. 0651586697

bottom of page